top of page

Fyll en regnig långhelg med kultur

Vädret verkar bli osäkert under långhelgen, men en sak som är säker är att Stockholm har kultur att fylla den med. Här kommer några kulturtips från Bucket Lists redaktion.


Askungen i ny tappning på Operan

Askungen spolas upp alldeles ensam i Stockholms hamn. Snabbt placeras hon på barnhem, där hon hamnar längst ner i hackordningen. Kocken, städaren och den snälla hushållerskan blir några av hennes vänner. När den stora danstävlingens trista jury stoppar Askungen redan i uttagningen för att hennes dansstil är modig och explosiv, kommer vännerna till undsättning.

Askungen av Sergej Prokofjev, hade urpremiär med Bolsjojbaletten 1945.


Den här helt nya uppsättningen är skapad exklusivt för Kungliga Baletten av Tamara Rojo, konstnärlig ledare för English National Ballet. Tillsammans med färgstarka kostymer av modeskaparen Christian Lacroix och den klassiska och välkända musiken av Prokofjev skapas en magisk och färgsprakande danskväll för hela familjen.


Nordens Paris

Nordiska museets samarbete med NK kring utställningen “Nordens Paris” om NK:s Franska damskrädderi 1902–1966 är en av tre finalister till näringslivspriset Swedish Arts & Business Awards 2022. Utställningen är en hyllning till förstklassigt hantverk och har hittills lockat över 70 000 besökare till museet.


Utställningen och boken “Nordens Paris” berättar om couturehantverkets konst och visar ett hundratal plagg tillsammans med fotografier, filmer och berättelser om människorna på det mytomspunna damskrädderiet som huserade på varuhuset Nordiska Kompaniet, NK, i Stockholm.2 veckor i maj på Tribunalen

Efter tre års uppehåll är Tribunalens scenkonstfestival try try 2 VECKOR I MAJ tillbaka. Här blandas högt med lågt och konst med antikonst. På scen såväl som i foajén ges olika uttryck plats.


Idag står bland annat en reading av Martin Höjeberg: ”Ändra mig” på agendan klockan 15.30


15 views

Recent Posts

See All
bottom of page