top of page

Framgångssagan Max Alm-Norell - 10 år av konstnärlig utveckling

Att uttrycka sig genom skapande har alltid varit en naturlig del av mitt liv. Men det tog tid att personligen titulera mig själv som professionell konstnär. Jag lever efter devisen att alla är konstnärer, oavsett vad och hur man väljer att uttrycka sina tankar, känslor och idéer, berättar Max Alm-Norell.


Bilden och konsten har alltid varit närvarande i Max liv. Som barn lekte han med färger och form. För en utomstående kan det se ut som att vägen till att uttrycka sig genom konst varit självklar. Men för Max själv hade skapandet lika gärna kunnat mynna ut i något helt annat. 


När min morfar gick bort efterlämnade han en kamera som jag fick äran att ärva. Den gav mig möjligheten att utforska ett nytt verktyg att uttrycka mig igenom, och jag älskade det, säger Max.


Morfars kamera blev starten på Max karriär som fotograf. Fotograferandet på egen kammare, i natur och i sin omgivning, ledde honom in på en lång fotokarriär. I många år arbetade Max som fotograf till många av världens största magasin som Italian Vogue, House Magazine, Residence, Filter, och Plaza. Trots sin framstående fotokarriär fortsatte Max att utforska nya sätt att skapa på. Hans unika kombination av skapande genom foto och måleri har lett Max in på konstens bana.Att skapa konst är en process som är under ständig utveckling. Jag kommer troligtvis aldrig sluta utforska nya sätt att uttrycka mig på. Oavsett hur man väljer att uttrycka sig på skapar man möjligheter för andra att värdera det man skapar, inspireras av det, känna med det och granska det med ett kritiskt öga, säger Max.


Max konst går att känna igen både på avstånd såväl som genom ett fragment av en tavla. Med sina färgexplosioner till konstverk bestående av hundratals lager av kombinerad foto, färg och mystik får han människor att reflektera över vad som är viktigt i livet.


Jag tror att starka färger väcker känslor och tankar hos människor. Det händer att jag arbetar med mörka färger eller svartvitt, det går i perioder, helt beroende av var jag själv befinner mig i livet. Men färg och symbolik är det jag dras till och tar min största inspiration från, berättar Max.


Med inspiration från den färgstarka indiska kulturen, texturer, fotografier och mönster skapar Max många lager att upptäcka i varje verk. Genom sitt sätt att utforska alternativa tekniker i sitt skapande utmanar Max konstvärlden med sin innovativa teknik där han kombinerar flera fotografier i samma bild, förmedlar berättelser och öppnar fönster till vad det innebär att vara människa.


Max arbetar nära sina kunder för att ta del av vad de ser och upplever i hans konstverk. Trots att alla ser samma konstverk uppfattas konsten olika i varje betraktares ögon. Med sin konst har Max genom åren tagit sig in i många hem som valt att pryda sina väggar med hans konstverk. Men för Max är konst mer än enbart ett verk som ska betraktas, det ska också upplevas. Därför bjuder han in till utställningar som väcker flera sinnen, som genom mat- och dryckesupplevelser, evenemang och samtal.


Konst väcker känslor, och känslor väcker flera sinnen. Jag tror att det är därför mina mindre, intima konstutställningar blivit så uppskattade. Många av de som köpt min konst har träffat varandra genom mina konstutställningar och blivit goda vänner. Det är fantastiskt att konst kan skapa sådana band. Och för mig personligen är det dessa band och samtal som driver mig vidare, berättar Max.

24 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page