top of page

Fem produktioner närmaste halvåret - Nystart för Viktoria Tocca Entertainment

Musikalartisten och entreprenören Viktoria Tocca har fem produktioner i pipeline närmaste halvåret: Konsertversionerna av ”Jesus Christ Superstar” och ”Kristina från Duvemåla” – båda i Dalhalla; nypremiär för succékonserten ”Från Broadway till Duvemåla” som turnerat för utsålda hus sedan våren 2016; en familjeföreställning som får premiär till nyår samt som medproducent till en stor musikal på Göta Lejon.


– Det har varit otroligt tufft för kulturen under pandemin, mitt bolag har varit nära konkurs flera gånger. Det har också varit påfrestande att kämpa för att förlänga rättigheter till uppskjutna föreställningar och slåss i motvind med uteblivna krisstöd från regeringen, berättar Viktoria Tocca, och fortsätter:


– Nu, med fem produktioner på gång närmaste året, känns det som en rejäl ketchupeffekt. Vi ser det även hos publiken, exempelvis så har vi fått sätta in flera extra föreställningar för ”Från Broadway till Duvemåla” i höst.


Ger nyutexaminerade en chans och bra start på karriären

– I samtliga kommande produktioner förutom ”Från Broadway till Duvemåla” som är en väldigt speciell produktion finns, förutom etablerade namn, också unga och nyutexaminerade musikalartister. Det är väldigt viktigt för mig att ge dem en chans och en bra start i karriären för jag vet hur tufft det är, säger Viktoria.


Om produktionerna

”Jesus Christ Superstar” med Linus Wahlgren, Laila Adèle och Peter Stormare spelas på Dalhalla 1-3 juli. Därefter följer ”Kristina från Duvemåla” med John Martin Bengtsson, Viktoria Tocca och Marianne Mörck den 12-14 augusti, också i Dalhalla. I september är det nypremiär för succékonserten ”Från Broadway till Duvemåla” som turnerat runt om i landet och

spelat för utsålda hus sedan våren 2016. Sverigeturnén inleds i Nyköping den 10 september. Solister är Laila Adèle, Jakob Stadell, Viktoria Tocca, Patrik Martinsson och Malena Tuvung.

134 views

Comments


bottom of page