top of page

FARTFYLLDA SOMMARÄVENTYR I KLÄPPEN

Updated: Apr 24, 2021

Till Kläppen kommer besökare varje år för att njuta av naturupplevelser och skidåkning. Berget i dess vackra sommarskrud är som balsam för själen och här finns plats för välmående. I sommar storsatsar Kläppen på äventyr för hela familjen.Kläppen är Sveriges sjätte största skidanläggning och den största familjeägda. Som andra generation driver Gustav och Lena Eriksson Kläppen. Båda två har en stor passion för skid- och snowboardåkning och tycker det känns extra kul att Kläppen nu kan erbjuda allt för en aktiv livsstil, sommar som vinter med en säsong som förlängs under hela året.


I Kläppen står barnen alltid i fokus och anläggningen är utformad för att leva upp till en barnfamiljs önskemål med aktiviteter och utbud som passar alla åldrar.

Sommarens stora nyhet är Kläppen Arena, den enda i sitt slag i norra Europa. En unik satsning som tar freeski och snowboard till nya höjder och erbjuder åkare möjlighet att träna hopp året runt. I arenan finns även en railpark med dry slope, likaså trampoliner och en miniramp för skatebord, kickbike och inlines. Ett anläggningspass ger er tillträde till arenan och finns att köpa som dag- och flerdagarspass. I arenan kommer tre olika sommarcamp för barn och ungdomar att anordnas under sommaren.


Kläppen har även utökat anläggningen med en fotbollsplan och volleybollplan. Och för den som trivs vid vattnet erbjuder de även kanotpaddling och SUP i den slingrande Västerdalälven. Varför inte avsluta dagen med en minigolfrunda?


Våga anta utmaningen i den nybyggda hinderbanan med tio olika hinder, där endast pannbenet sätter stopp för rekordtider. Önskar du en varierande löprunda är naturstigarna genom skogen något för dig. I år har Kläppen Trail Run utökats med flera leder och svårighetsgrader för att passa olika nivåer.


Utforska grönområdena på mountainbike, här finns flera olika leder med tre lätta/medelsvåra som passar hela familjen samt mer utmanande och tuffare leder. Ge er ut på en vandringstur och ta del av skogens skatter och njut av fantastiska vyer. I Kläppen blir naturen hela familjens lekplats och Kläppenberget erbjuder ultimata förutsättningar för upplevelser.


Från 29 april och fram till hösten är Kläppen Arena öppen. Grupper och klubbar är välkomna att boka ett äventyr, med tillgång till delar av arenan. Den 20 juni öppnar hela anläggningen upp för alla besökare.


Restaurang Brasseri Karelius håller öppet hela sommaren och i Kläppen finns boendealternativ för alla smaker, med camping, lägenhetshotell Kurbits och stugor.


Kläppen Camps Sommarläger indelat i tre olika kategorier för barn och ungdomar som gillar utmaningar. Alla camp är indelade i två åldersgrupperna 10–12 år och 13–15 år.


Summer Camp

Ett camp för de som önskar prova på arenan men där även sommaraktiviteter tar plats. Här får deltagarna själva välja hur mycket tid de vill spendera på arenan. Utöver det kommer bollsporter som fotboll och volleyboll och minigolf att spelas. Ungdomarna har även tillgång till vattenaktiviteter, discgolf och en utmanande hinderbana.


Arena Camp

Ett utmanande camp för den som vill spendera mycket tid till att utveckla skills inom parkåkning ihop med professionella instruktörer och en rad andra aktiviteter. Likt Summer Camp kommer även andra sommaraktiviteter att fylla ut dagarna med rörelse och sport.


Campungdomarna för Summer- och Arena Camp bor med helpension på Hotell Kurbits.


Day Camp

Likt namnet avslöjar, ett dagscamp för den som vill hänga med likasinnade i Kläppen Arena. Här testas både hopparenan och parkarenan samt andra utmanande äventyr i Kläppenområdet.


Boka och planera sommarens äventyr på klappen.se


8 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page