top of page

En skärmfri semester - vid berg och sjö

Updated: Jun 22, 2023


Bjursås Berg & Sjös aktivitetscenter ligger lugnt och vilar bland berg och dalar, sjöar och fäbodar. När du anländer möts du av en familjär stämning i en avslappnad miljö. Här bor du på en vacker plats med strand, skog och berg utanför dörren oavsett om du väljer att bo i stuga, husvagn eller tält. Bjursås Berg & Sjö erbjuder ett brett utbud av utomhusaktiviteter som passar både den äventyrslystne och dig som söker lugnet.


Varva enkelt semester mellan avkoppling och fartfyllda aktiviteter. Dagarna kan spenderas i naturen med vandring, cykling eller vattenaktiviteter. Bjursås sjö är en ypperlig lekplats för både stora och små oavsett om du vill spendera dagen på tu man hand eller tillsammans med nya vänner från campingen. Vad passar exempelvis bättre en varm sommardag än en kajaktur, fiske eller att öva huvudstående på en SUP-bräda?För den äventyrslystne gästen kan dagar enkelt fyllas med fart på områdets vackra leder för vandring och cykling. På lederna ges möjligheten att utforska Dalarnas vackra natur med berg och täta skogar. Områdets många vandrings- och cykelleder har något för alla. Här kan paret finna lugnet på tu man hand, familjen hitta en led även för den minsta familjemedlemmen och kompisgänget få en fartfylld dag i backarna. För att hitta områdets unika smultronställen kan du bege dig ut på en guidad cykeltur. Guiden visar de bästa smultronställena i området och dagen avslutas med en sommarlunch på värdshuset i Dössberget med utsikt över dalen.


– Vi brukar skoja och säga att det är en skärmfri semester som gäller här. Men det är faktiskt så. Både barn och vuxna lägger ifrån sig sina mobiler och kastar sig ut i spännande äventyr och aktiviteter när de kommer hit, säger Daniel Lönnroos, aktivitetsansvarig på Bjursås Berg & Sjö.


För den äventyrslystne som inte kan få nog av fartfyllda aktiviteter finns ett aktivitetspass som ger dig tillgång till all utrustning hur många gånger som helst. Aktivitetspasset ger dig tillgång till Bjursås kajaker, boulebanor och minigolf och ger dig möjligheten att uppleva fler aktiviteter, flera gånger om.-Jag skulle vilja påstå att vi har Sveriges vackraste padelbana. Här spelar man padel med fantastisk utsikt över sjön. Att avsluta en sommarkväll i juli med en padelmatch intill den spegelblanka sjön, följt av en middag på värdshuset - det anser jag vara ett perfekt avslut på en varm sommardag”, säger Daniel. Vissa dagar lockar fart och fläkt, medan andra dagar passar bättre för total avkoppling. På campingens relaxavdelning med bastu, bubbelpool och inomhuspool kan du njuta av extra avslappning. Här unnar du dig ordentligt med avslappning och kommer ut med sänkta axlar och lite lättare steg.


-Varje dag strävar vi efter att gästerna ska känna sig som hemma. Vi är ett litet serviceinriktat team som arbetar här. All personal brinner för naturnära upplevelser och värdesätter att lära känna gästerna under de dagar de besöker oss, säger Daniel Lönnroos, aktivitetsansvarig på Bjursås Berg & Sjö.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page