top of page

En liten bit av Frankrike mitt i Stockholm

På Odengatan 100 vid Vasaparken i Stockholm ligger delikatessbutiken Le Bon Plat som specialiserar sig på autentiska franska rätter och produkter som foie gras och brillat savarin med tryffel.


Butiken drivs av det svensk-franska paret Josephine och Henri som med sin passion för det franska köket har gjort vad som för många kan anses vara för komplicerade måltider till något mer tillgängligt.


Le Bon Plat har tagit med sig den rika och varierande matkulturen från Frankrike och har utöver deras köttbaserade rätter också flera veganska alternativ från det franska köket, som jordärtskockssoppa och andra franska favoriter. Maten tillagar de från grunden med sous vide-teknik, utan tillsatser, och går att beställa färdiglagade i bland annat glasburk, delvis för hållbarheten och för att enkelt kunna tas med på skidresan eller värmas upp för en hemmakväll med familjen. Bakom butiken ligger deras två chambres séparées som kan bokas för affärsluncher eller privata middagar tillagade av deras franska kock för upp till 14 personer. Le Bon Plat erbjuder även catering så du får en förberedd middag som levereras och dukas fram till fest.


Besök lebonplat.se för mer information och bokning. Nämn att du läste om Le Bon Plat i Bucket List så bjuder de på en liten gåva till er middag i deras chambré séparée.


41 views

Comments


bottom of page