top of page

En gemensam upplevelse runt matbordet.

Blott sjuttonåriga Philipp Rosenthal satte av mot America i slutet av 1800-talet för att finna lyckan och lära sig om porslin, 1879 återvände han till hemlandet Tyskland för att lägga grunden till företaget som porslinmålare i Erkersruth slottet. Några år senare så producerade Rosenthal sin första kommersiella framgång och 1891 byggdes den första egna porslinsfabriken.Ett känt motto från Philip Rosenthal är ”Jag har ingen användning för någon som inte kan blick längre än till staketet i trädgården!” Mottot har lagt grunden för företagets rykte om att ligga i framkant för utveckling och innovation inom porslinsbranschen.


Rosenthal sitt motto troget sedan starten samarbetat under sin mångåriga existens med contemporära konstnärer, designers och arkitekter för att skapa unika och otroligt populära kollektioner. Till dags dato har de jobbat med över 150 olika konstnärer och kreatörer. Det har resulterat i över 500 design priser från hela världen något som lett till den nya kollektionen Junto.

Junto är en helt ny serie som vill framhäva maten och matstunden som ett möte. Frukost, lunch, middag och alla andra typer av matstunder är en upplevelse att umgås och upplevas. Det är ett tillfälle att prata, njuta och leva tillsammans.


Namnet kommer från spanskan och betyder just det; ”tillsammans, med varandra”. Junto serien vill förkroppsliga detta med sina rika färger och former. Ät och umgås. Njut tillsammans och fira livet tillsammans. Rosenthal firar med kollektionen Junto matstunden att förenas i med vänner, bekanta och familj i en hyllning till alla sorters matkulturer.Med sitt rika materialval förenas människor med exklusivt material för att förgylla maten och förhöja upplevelsen som att träffas för att äta är. Sensuellt stengods, varmt organiska levande material som trä i kreativa kombinationer. Utbudet är stort, enormt till och med vilket gör kombinationsmöjligheterna ännu större. Du kan sätta ihop din egna alldeles unika personliga servis som förhöjer ditt kök och matstund utefter humör, lust, säsong och olika teman. Junto är en unik livsstilserie för bordet och/eller som en inredningdetalj i det moderna eklektiska hemmet.

Med sina organiska former och naturliga färger ger Junto serien, från Rosenthal, en organisk, autentisk handgjord framtoning med en alldeles egen charm som är svårslagen i sin ypperliga kvalitet. Alabaster, Aquamarin, Ocean Blue, Opal Green, Pearl Grey och Soft Shell är namnen på de olika färgnyanserna och associationerna leder automatiskt till natur runt hela jorden. Känslan på modellerna är väldigt organisk och leder tankarna till internationella matkulturer runt hela världen och lockar till att uppleva just detta.


Med oslagbar funktionsvariation kan tallrikarna, faten, skålarna i sina olika storlekar användas till flera områden i kombination med flertalet delar i serien till örter, kryddor, dressingar. De vackra serveringsbrickorna är sinnrikt anpassade till resterande Junto serien för att ge dig oändliga möjligheter till vacker och unika presentationer och funktion.


Junto utvecklades av den italienska designerduon Tonetti & Padiglione och är en internationellt uppskattad serie såväl som av privatpersoner som till många namnkunniga restauranger världen över.


Klicka nedan för att besöka Rosenthals hemsida.13 views

Comments


bottom of page