top of page

E FÖR EXOTISKT - Unika och exotiska öar med Ecolyx


EXOTISKA ÖAR - Perfekt och tillrättalagt på Maldiverna eller boutique och personligt på Madagaskar? Om du är en av dem som redan har sett och gjort det mesta, ja då kanske Ecolyx kan hjälpa dig. Ecolyx är mer än bara en resebyrå, de är travel designers som uppmuntrar till ett resandet med ett syfte. Deras egna passion till resandet lyser igenom på det handplockade utbudet av destinationer runt om i världen.


Men som sagt så är Ecolyx mer än bara vägen till en destinationen - ansvar och småskalighet är ledord som de gärna lyfter fram. Ett ansvarsfullt resande både ur ett miljöperspektiv och påverkan på lokalbefolkning samt den lokala ekonomin. Turistande kan i sämsta fall vara både ansträngande för miljön och på lokalbefolkningens vardag. När turism istället görs på rätt sätt så kan den göra en stor positiv skillnad lokalt.

Ecolyx jobbar exklusivt med småskaliga eko-vänliga hotell som skyddar den biologiska såväl som den kulturella mångfalden på den givna destinationen samt att du som resenär stöttar lokalt genom sociala och ekonomiska program på plats. Platser och möten där du som gäst får en bättre känsla för landets själ och hjärta. Ett medvetet resande helt enkelt utan att tumma en millimeter på känslan av lyx och avkoppling. I höst och vinter frestar Ecolyx med några av deras egna exotiska ö favoriter.


För den som tänker "been there, done that" tipsar Ecolyx om två fantastiska platser; Seychellerna och Madagaskar.

Mitt i hjärtat av den Indiska Oceanen ligger Seychellerna och ö-gruppen Alphonse som består av tre öar i yttre Seychellerna. Alphonse är en egen privat ö där vita stränder avlöser varandra tätt dramat av grön lummig skog och kokospalmer. Urtida sköldpaddor, scurrying krabbor, exotiska fåglar samsas i ett orört naturreservat och området anses vara ett av de främsta fiske- och dykvatten i Indiska oceanen. Du bor i antingen en beach suite eller beach bungalow unikt placerat på öns kustlinje mitt bland tropiska växter ett stenkast från stranden med magisk havsutsikt. Varken bild eller text kan göra Alphonse Island rättvisa, ön måste helt enkelt upplevas.

Den mytomspunna ön Madagaskar är världens fjärde största ö och med det kommer en biologisk mångfald utan motstycke. Här har Ecolyx valt ut två favoriter; Miavana och Tsara Komba båda med sin egna unika känsla. Miavana med sitt rika marina liv där aktiva äventyr som snorkling, havskajakpaddling, kitesurfing och flugfiske, kan kombineras med att utforska den vackra vilda naturen och avslappning. På norra delen av Madagaskar hittar du Tsara Komba Luxury Beach & Forest lodge som ligger i det orörda skärgårdsparadiset Nosy Be. Unikt och själva essensen av ett exotiskt resmål. Små traditionella fiskebyar, kakao, vanilj och kaffeplantager, vildmark kombinerat med vita sandstränder och gnistrande blått vatten. Här hittar du lugnet mitt bland den otroliga biologiska mångfalden och rika djurlivet.


Kontakta Ecolyx för ett skräddarsytt förslag:

031-245830

info@ecolyx.com


84 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page