top of page

Drömbilar, moderna klassiker och sportbilar hos Premium Classic


Sedan barnsben har Henrik Westlund haft ett starkt intresse för bilar. Redan innan köpet av sin första egna bil startade Henrik sin karriär inom motorbranschen. Varje möte med en modern klassiker, som Porsche och Mercedes Benz, trollband honom. Därför känns det som en självklarhet att Henrik idag, nästan fem decennier senare, driver Premium Classic och har flyttat in på Sveriges kanske vackraste bilgalleri på Vindö i Stockholms skärgård.


I showroomet beläget på området för Vindö Bilgalleri i en av de 4 moderna ladorna finns allt

från moderna klassiker till nya sportbilar. Då Premium Classic är specialiserade på Mercedes-Benz SL modeller (R107) och Porsche och arbetar brett med alla premiummärken kan du här både uppleva, köpa och rusta upp både nya och äldre modeller. Oavsett om du som gäst på Vindö Bilgalleri för att besöka det fina bilmuseet, är ute efter att hitta din nästa pärla eller bara vill insupa miljön finns många modeller att uppleva på plats. Och som pricken över i:et kan du även passa på att besöka Glassvillan, beläget i direkt anslutning till galleriet.


Vi säljer, förmedlar samt köper in bilar och restaurerar dem beroende på bilens skick. Vi plockar ned dem och iordningställer dem enligt originalspecifikation. Vi säljer gärna kunders bilar i kommission och kan även erbjuda vinterförvaring av bilar. Genom vårt breda nätverk förmedlar vi bilar både inom Sverige och Europa, berättar Henrik.Bilarna på Vindö Bilgalleri tillhör en privat samling och visas upp för allmänheten på öppna visningar. I galleriet finns både kompletta serier – som ett exemplar av varje Porsche 911 Turbo-generation – och alldeles speciella guldkorn, till exempel den beryktade DeLorean känd från Tillbaka till framtiden-filmerna.


Utöver bilarna är de personliga mötena också väldigt viktiga för mig. Det är alltid väldigt roligt att få vara med i processen som många gånger handlar om att uppfylla någons dröm, berättar Henrik. 


De bilarna som Premium Classic tar sig an för försäljning är noggrant utvalda. Alla bilar ska kännas rätt och ha stor potential. Med sin gedigna erfarenhet och bakgrund i motorbranschen håller alla objekt hos Premium Classic hög kvalitet och, som namnet antyder, en stark premiumkänsla.


35 views

Comments


bottom of page