top of page

DRÖM DIG BORT TILL COMOSJÖN I ITALIEN

Precis intill sjön Como i Italien tronar Grand Hotel Tremezzo, ett mästerverk i art noveau-stil. Här kan du både drömma dig tillbaka till svunna tider och njuta av alla de moderniteter du behöver för en bekväm semestervistelse.

Hotellet Utsikten sträcker sig över kristallklart vatten och ståtliga berg. Vaknar du på fel sida på det här femstjärniga hotellet kommer det att gå över snabbt när du tittar ut genom fönstret. Det ryktas om att celebriteter som Greta Garbo har bott en hel del på Grand Hotel Tremezzo i sina glans­ dagar och det är inte konstigt med tanke på den toppstandard hotellet erbjuder sina gäster. Här finns flera pooler, en privat strand vid sjön, en cocktailbar och en underbar park att strosa runt i och bara andas.

Elegansen genomsyrar hela hotellet, alltifrån detaljer i materialval till rätterna du serveras och omgivningarna. Vill du kan du ta en båttur med en guide för att upptäcka dolda skatter och ta del av magiska vyer på sjön. Vyer som du sedan kommer vilja återvända till i tanken ända tills du har möjlighet att besöka Como igen.

För dig som längtar efter spa finns 1700­talsvillan Villa Emilia i anslutning till hotellet, där de erbjuder en mängd olika behandlingar med vacker utsikt över sjön. The Grand Garden Ritual är till exempel inspirerad av blommorna som växer i trädgården utanför hotellet, och ger dig en kombination av ansiktsprodukter och blomoljor för total avkoppling i hela kroppen.


Upptäck området Självklart vill du kanske göra mer under din resa än att upptäcka hotellet och dess omgivningar. Oroa dig inte, här finns gott om sevärdheter och utflykter att ta del av – till exempel vimlar det av lyxvillor och museer. Eller varför inte ta en målarkurs?


Villa Sola Cabiati kallas också James Bond­villan, då Casino Royal spela­ des in där. Här kliver du in i en svunnen epok med fascinerande arki­ tektur och rum efter rum öppnar sig med konst och detaljer du aldrig kan se dig mätt på.

Hyr segelbåt med egen kapten via Bellagio Sailing (bellagiosailing.com), där du kan välja mellan flera olika båtar. En båttur ger dig möjligheten att upptäcka Como från sin bästa sida, samtidigt som du avnjuter en aperitif.

Cykla dig igenom Como med Lake Como Bike (som finns på lakecomo.bike). Genom att hyra en elcykel och upptäcka omgivningarna i din egen takt får du röra på dig samtidigt som du kan hitta outforskade pärlor.

Läs mer om Grand Hotel Tremezzo och dess omgivningar på grandhoteltremezzo.com

152 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page