top of page

Dominika Peczynskis bucket list

Den folkkära profilen Dominika Peczynski har en gedigen karriär bakom sig som artist, PR-konsult med egen byrå och nu senast kandiderade hon till riksdagen för Liberalerna. Men till och med någon som gjort så mycket som Dominika har fortfarande saker kvar på sin bucket list. Vi träffade henne för att ta reda på vad.

Idag är Dominika Peczynski PR-konsult och driver byrån “Mafioso PR & Kommunikation”, men hon har haft en både mångsidig och spänningsfylld karriär. Tiden i rampljuset påbörjades i början av 90-talet som popartist i gruppen Army of Lovers. Sedan dess har hon synts i TV både som programledare i TV3 och Kanal 5, och som gäst i bland annat ”På spåret” på SVT, ”Alla mot alla med Filip och Fredrik” på Kanal 5, och ”Idol” och ”Let’s Dance” på TV4. Med sin polska bakgrund som inspiration har Dominika skrivit kokboken “Östeuropas kulinariska hemligheter” som Matakademien utsåg till “Årets bästa etniska kokbok 2009”. I kokboken delar hon med sig av både recept hon haft med sig från barndomen och recept hon samlat på sig under sina många resor till de Östeuropéeiska länderna. För två års sedan släppte Dominika boken “Jag gör som jag vill” där hon berättar om sina erfarenheter och sitt händelserika och ibland intensiva liv.

Hur ser din bucket list ut?

Den är levande, organisk och högst föränderlig. Ibland efterkonstruerar jag. Till exempel har jag aldrig haft fallskärmshoppning på min bucket list men när jag fick tillfälle att göra ett tandemhopp la jag till just det som punkt, i efterhand. Mestadels består min lista av upplevelser, som att testa att flyga ett flygplan - vilket jag fick en gång som något slags medpilot i en Cessna – till att besöka olika platser och landmärken och såklart karriärmässiga utmaningar. Jag älskar att pröva knasiga saker som jag inte gjort tidigare men har med åren dessvärre blivit lite fegare.

Vilka saker har du redan kryssat av från listan?

Massa! Hur många som helst! Jag har bockat av popstjärna, författare, programledare och företagare och jag har som vuxen kunnat arbeta och bo i flera olika länder. Häromsistens kunde jag även bocka av skådespelerska då jag fick möjligheten att spela en mindre, men väldigt rolig, roll i en långfilm av Helena Nutley, Dancing Queens. Saker som jag inte har bockat av och kanske aldrig kommer att hända är att bli stenrik och ta körkort. Men men, man kan inte få allt.

När du blickar tillbaka på din karriär, vad har hittills varit mest betydelsefullt?

Det som format hela min karriär är att jag fick möjligheten att bli medlem i bandet Army of Lovers när jag var 21 år, något som öppnade många dörrar och skapade en massa möjligheter, både i Sverige och i andra länder. Därifrån har det liksom rullat på.


35 views

Recent Posts

See All

留言


bottom of page