top of page

Din livs stil

Med den norska entreprenören Lars Olav Kronstad som tillsammans med sin fru Elin skapat varumärket Monel.

Man kan inte undgå att tala om passion, när man möter Lars Olav Kronstad. För han förkroppsligar verkligen ordet. Och har byggt både sin egen livsstil och nu ett helt varumärke kring det. Livsstilen handlar om att våga hänge sig åt saker som betyder något på riktigt – och varumärket handlar mycket om att både se bra ut och känna sig fri när man ägnar sig åt det som betyder mest för en.

Hos Monel står passionen för perfektion, funktion och design i centrum och från den kombinerade designstudion och kontoret i hjärtat av Oslo, skapas redan nu nästa generations kollektion – precis samtidigt som den första kollektionen landat på hyllorna. Så jobbar man på Monel; snabbt, kreativt och med högt i tak. Utan kompromisser och invanda mönster.

Inspirationen, som dels kommer från den makalösa norska naturen och dels från alla otaliga resor som Lars Olav och Ellen gjort kanaliserar man nu till chefdesignern Torun som tolkar alla intryck till att skapa fantastiska jackor, västar och övriga plagg som ryms i Monels första kollektion.


”Bara det bästa är gott nog och målet har varit att skapa plagg –skapta för dig. Helst ska du inte ens känna att du bär plagget; det ska omsluta dig och bli som en del av din uppenbarelse” säger Lars Olav som fortsätter: ”Detta är en livslång dröm som nu blir verklighet”.

Han fortsätter att beskriva känslan av att ha fått hem första kollektionen från fabriken som om det vore midsommar, julafton, födelsedag på en och samma gång. ”Helt fantastiskt!” utbrister en rörd och märkbart tagen Lars Olav. Lars Olavs ögon fortsätter att fullkomligt lysa av stolthet när han berättar om resan de gjort med Monel – som å ena sidan började ta form när han som barn lekte runt i kvarteren i ”Majorstua” – som en av de bättre stadsdelarna i Oslo kallas och som å andra sidan sedan tog fart för bara ett år sedan, när allt kändes rätt för ett nytt varumärke.

”Den känslan grusades något när det bara veckor senare stod klart att vi befann oss mitt i en pandemi” säger Lars Olav, men menar att varken pandemi eller något annat skulle kunna stoppa dem. Och nu är första kollektionen framme. Som inspirationskälla talar Lars Olav om det ständigt pågående samtalet mellan hans fru Ellen och honom. Ett samtal om mode, konst och livets väsentligheter som började för 38 år sedan, när de träffades, och har sedan dess ständigt pågått.

Och på frågan om hur det är att driva bolag tillsammans med sin fru svarar han att de båda inte skulle kunna välja en annan livsstil, då de knappt skulle hinna ses – eftersom de båda är så dedikerade sina arbeten.


När nu Monel lanseras, har man valt att fokusera på lansering i den exklusiva butiken Ferner Jacobsen i Oslo och i utvalda Johnellsbutiker. Det ser vi verkligen fram emot! Välkommen att utforska hela kollektionen på Johnells.se


9 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page