top of page

Bil från Tyskland - säkert och smidigt

Fredrik Wennerholm hämtade sin första bil i Tyskland när han fortfarande studerade ekonomi på Lunds universitet 2003. Året efter var hemsidan importbil.se uppe och sedan dess har han importerat fler än 2200 bilar och husbilar. Fördelarna med att importera från just Tyskland är många.


– I Tyskland är utbudet av bilar minst 20 gånger så stort som här, priserna är lägre, bilarna är i bättre skick och mer utrustade. Vidare är det alltid tryggare att handla i Tyskland, då säljaren har upplysningsplikt om bilen varit krockad till skillnad från här i Sverige, säger Fredrik Wennerholm.

Med mer än 18 års erfarenhet och ett stort kontaktnät känner sig Fredrik trygg med att hitta rätt bland det stora utbudet av bilar i Tyskland. Han importerar både bilar och husbilar och pratar flytande tyska, vilket alltid är en fördel i kontakten och förhandlingssituationen med tyska handlare.


– Det är även straffbart att sk. skruva mätaren i Tyskland, vilket det inte är i Sverige.

Importbil.se tar hand om hela affären och kontrollerar både handlare och objekt. Du som köpare slipper all kontakt med försäljare och snårig avtalsskrivning på tyska. Med återkommande lyckade affärer med nöjda kunder i hela landet har Importbil.se vuxit till ett familjeföretag där kvalitet är ledordet.


– Vi sköter pappersarbetet, ursprungskontroll och registreringsbesiktning. Vi har avtal med bilprovningen och behöver aldrig vänta på tider för besiktning.

Det är allt från äldre veteranbilar till familje- och sportbilar som importeras. De tyska bilmärkena Audi, BMW, Mercedes och Porsche är mest populära men också andra märken som Jaguar, Land Rover och Tesla är märken som kunderna ofta väljer. Utifrån kundens specifika önskemål hjälper Fredrik till att ta fram ett eller flera lämpliga objekt bland sina kontakter hos både märkeshandlare och andra seriösa företag som handlar med nyare kvalitetsbilar. Bra bilar till konkurrenskraftiga priser.


Bilarna levereras inom hela landet och från det att du har bestämt dig tar det cirka 3-4 veckor innan du har din körklara bil. Objekten hämtas på lastbil och påverkas därför inte av väder och vind och berörs heller inte av eventuellt stängda gränser och reserestriktioner.


Fyra steg till en körklar drömbil


Steg 1 – Bestäm vilken bil du vill ha – utrustningsnivå, färg, antal körda mil. Importbil.se letar tills de har hittat den perfekta bilen för dig och sköter sedan alla förhandlingar. När de har kommit fram till ett bra pris och du har givit ditt godkännande betalas bilen via rekommenderade betallösningar som du kan välja själv.


Steg 2 – Bilen transporteras till dig fullt försäkrad med ett auktoriserat transportbolag. Vill du hämta den själv i Tyskland går det också bra.


Steg 3 – Under tiden bilen transporteras kontaktar Importbil.se Transportstyrelsen och skickar in allt som behövs för att den ska bli körklar.

Steg 4 – Du får bilen levererad till dig eller hämtar den i Lund. Den är nu helt färdig att köras!


Läs mer: importbil.se


98 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page