top of page

BENTLEY mot en hållbar framtid!

Klassiska Bentley Motors har en lika lång som rik historia sedan starten 1919. Företaget som genom gått en hel del förändringar har med sin otroliga historia förändrats på många sätt precis som Europa under det senaste seklet och numera så stoltserar de med toppmoderna lösningar i dagens Sverige.

Bentley står inför en storsatsning på elektrifiering och förnyelsebar energi både i produktion och de bilmodeller som ska rulla på vägarna. 2019 presenterades den första elhybriden i Bentayga och till dags dato kan man även välja modellen Flying Spur som hybrid. Den ambitiösa satsningen på elektrifiering och hållbar produktion är noga att påpeka att det inte tummas på den lyxiga och exklusiva känslan och design som Bentley är kända för.


Bentley Motors har presenterat ett helt strategi koncept Beyond100 tar de tar sikte på att vara riktmärket på marknaden för hållbara bilar med sin unika lyxmobilitet. Strategin innebär stora ekonomiska satsningar och en omfattande omställning av hela sitt utbud samt hållbarhetsutveckling när det gäller hela produktionslinjen med mål som Bentleys första helelektriska modell inom 2025 och en helt klimatneutral produktion från år 2030.


En stor nyhet i Sverige är det helt nyinvigda showroomet i Stockholm. Petter Eneman marknadschef, poängterar att teamet jobbat hårt tillsammans för att få allting på plats.

Invigningen var väldigt lyckad och det är helt fantastiskt att nu ha ett fullt utrustat showroom öppet för nya och gamla kunder. Det lockar in folk på ett helt nytt sätt att faktiskt kunna komma hit på plats och få se, känna och uppleva modellerna i person. På 900 nyrenoverade kvadratmeter så stoltserar de nya lokalerna med samtliga Bentley modeller för allmän åskådning.


En trend är att kunder är mer medvetna och insatta vilket gör ett showroom med ständigt närvarande personal viktigt och avgörande. Här finns det alltid kunnig personal redo att hjälpa intresserade på hela resan från intresse till köp.


I showroomet finns alla Bentleys modeller på plats och personalen har visuella hjälpmedel där kunder kan specialbyggd och utrusta sin bil utefter deras egna unika önskemål. Viktigt är för Bentley att en kund i lugn och ro kan ställa alla sina frågor och önskemål där sedan en unik bil växer fram. Möjligheterna är i det närmsta oändliga.

Bilen kan byggas utefter specifika önskemål i princip från grunden. Modell och motorval är bara början, sedan går man vidare med material, inredning, extrautrustning, elektroniska detaljer och oändliga möjligheter när det gäller färgval. Det är ett fantastiskt sätt att ge både de medvetna kunderna fullservice och information men även öppna ögonen för det exceptionellt stora urvalet för de kunder som kanske inte har lika bra koll.


Kunder kan boka tid för privat konsultering men showroomet står öppet för spontanbesök, dörrarna är öppna.


Med de senaste årens rekordartade ökning på marknaden och framtidssatsningarna går Bentley motors en ljus framtid till mötes. Alla förutsättningarna finns för fortsatt ökning på ett hållbart sätt.


Besök Bentleys showroom på Sveavägen 167, Stockholm.

Mer information: bentleymotors.com


46 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page