top of page

Behov, enkelhet och funktion

1993 bytte Ulf Scherlin lagboken mot ritbordet när han lämnade juridiken för inredningsdesignen. Men inte design för designens skull, det viktiga för honom är smaklig funktion. Nu nästan trettio år senare ångrar han det inte en sekund.

Ledorden är behov, enkelhet och funktion. När Scherlin Form startade låg fokuset på hallmöbler, en produktkategori som fyller en tydlig funktion.


– I starten var det primärt hatthyllor som vi sålde på R.O.O.M, sen rullade det på med nya kunder och förfrågningar. Vi byggde upp ett nät av återförsäljare och många av dem hade egna idéer av vad jag skulle ta fram, säger Ulf Scherlin.


Men bara för att syftet är att fylla en funktion behöver det inte ta avkall på den goda smaken. Designen är klassisk för att lätt finna sin plats i de mest skiftande miljöer, för trender kommer och går men klassiskt består.


Småländsk snickarglädje Sedan starten har Ulf valt att jobba med möbelleverantörer i Småland.– Småland är landskapet där det både finns kunskap och erfarenhet av möbler sedan länge. Det är viktigt att hantverkskänslan finns med hela vägen under tillverkningen.


Materialvalen är också dem klassiska med naturmaterial som metall och trä.


Både tidseffektiva och flexibla Scherlin Form tillverkar sina möbler på lager och har därför korta leveranstider. De jobbar även mot inredare och arkitekter med behov av att få möbler specialtillverkade.

– Det går att måttbeställa. Vissa produkter är skapade för att man ska kunna välja mått och färg själv – hatthyllorna exempelvis. Vi är flexibla, i och med att vi är ett litet företag.

Läs mer: Scherlin.se


11 views

Comments


bottom of page