top of page

Bara det bästa åt människans bästa vän

En av de positiva effekterna av pandemin är att allt fler skaffat hund. Enligt siffror som BucketList har tagit del av så är det en ökningen 11% jämfört med tidigare år. Det är nog ingen överdrift att det är sällskapshunden som har ökat i frekvens, alltså en ny familjemedlem, en kompis och en lekkamrat.

Människan har haft hunden som sällskap, jaktkamrat och vakt sedan vi bebodde grottorna enligt de grottmålningar som upptäckts. Sällskapshunden är en uppskattad och välkommen familjemedlem att skämma bort och mysa med.


Bra och gott

BucketList hade förmånen med att sitta ned och samtala med Elias Liewen CEO, och Jakob Wästberg COO på Hugo & Celine. Bolaget grundades redan 2016, samtidigt som företaget öppnade sin första fabrik i Karlshamn i Blekinge. Det sparas inte in vare sig på råvaror, tillverkning eller hållbara snygga förpackningar. Bara det bästa är gott nog åt människans bästa vän. Allt har full spårbarhet, från råvarorna till paketen.


– Vi är hundsnacksföretaget med fokus på kvalitet. Våra produkter hittar man över hela norden men också på exportmarknader som Hongkong, Dubai och UK. VI producerar snacks och glass med humor av svenska råvaror i fina förpackningar, säger Elias Liewen .

– Hunden blir allt mer en familjemedlem och vi överför preferenser från oss till våra hundar. Genom att ge hunden våra produkter svarar du upp till de krav som vi själva ställer på vad vi själva stoppar i oss: Närproducerat, hållbart, naturligt etc. Vår glass är perfekt att servera en varm sommardag för att hund ska kunna svalka sig. Genom att servera glass direkt ur våra bägare slickar hunden i sig glassen. Slickandet gör hunden lugn, säger Jakob Wästberg.

Naturligt och hållbart

Men varför skall en hundägare då välja produkter från just Hugo & Celine kanske någon undrar. Vad gör just dessa produkter så speciella?

– När man köper en Hugo & Celine produkt får man alltid en naturlig produkt, hållbart producerad som din hund älskar. Vår målsättning är att kunna erbjuda kvalitetssnacks till alla hundar, säger Jakob Wästberg.


Godkända av Hemglass

Kvalitet som sticker ut. Det finns få tillverkare av Hundglass, även om man ser globalt. Men det är få som håller hög kvalité genom hela processen.

– Vi är den ledande tillverkaren av svenska torra hundsnacks. Förutom dom traditionella försäljningskanalerna så säljs våra produkter på många hundvänliga hotell, restauranger, caféer och glassbarer, samt via Hemglass.

Vad skall då en hundägare tänka på när det kommer till snackas, glass och godsaker till sin hund? Vi frågade Jakob Wästberg om hans bästa tips och vad de skall tänka på när det är dags att köpa snacks till sin hund.

– Inom hundsnacks är väldigt mycket producerat i Asien där både djurhållning och produktionsmetoder oftast inte är så hållbara. Som hundägare bör du vara lika medveten om var snacks kommer ifrån och hur det är producerat som den vanliga hundmaten, säger Jakob Wästberg.
67 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page