top of page

Andrahandsplagget som förstahandsval

Med Haglöfs Restored.

Haglöfs gör produkter för att inspirera dig att uppleva naturen. Nya kollektionen Haglöfs Restored bidrar till att naturen bevaras så att den kan fortsätta att upplevas även i framtiden. Du kan också hjälpa till genom att ta hand om dina produkter på rätt sätt!


Kollektionen Haglöfs Restored är precis lika funktionell och fin som Haglöfs ordinarie kollektion, men den har extra fördelar för miljön. Framställningen sker genom att återställa gamla produkter som ingen vill ha längre och på det sätt bidrar den till mindre avfall, utsläpp och vattenanvändning i produktionsprocessen – samtidigt som fortsatt högkvalitativa material hålls borta från soptippen längre.


Haglöfs Restored gör alltså de bästa av det som de redan har – och det kan du som konsument också göra genom att ta hand om dina produkter för att minska slit och släng.


Ta hand om din utrustning Lite omsorg och uppmärksamhet räcker långt när det kommer till högkvalitativ utrustning – du förlänger livslängden på den, vilket innebär att du kan utforska lite mer och oroa dig lite mindre.

Här är några snabba tips för att på bästa sätt ta hand om din utrustning:


Torka och tvätta För att både förlänga livslängden på din utrustning och samtidigt minska vatten- och energiförbrukning, rekommenderar Haglöfs att du bara tvättar produkten när det verkligen är nödvändigt. I stället för att tvätta hela produkten kan du ta bort fläckar med en tvättsvamp och vädra utrustningen för att ta bort dålig lukt.

När en full tvätt verkligen behövs så talar tvättetiketten om hur du ska gå till väga. En tumregel är att de flesta Haglöf-plagg går att tvätta i kallt till varmt vatten. Använd ett milt flytande tvättmedel och hängtorka. Se till att stänga alla dragkedjor, kardborreband eller andra fästanordningar och vända plagg med tryck ut och in. Undvik skölj- och blekmedel. Inga av Höglöfs produkter kräver kemtvätt.


Dunprodukter För att dunprodukter ska fungera lika bra som när de köptes behöver de regelbunden vård och tvätt. Vädra hellre än att tvätta för ofta för att hålla dunplaggets isolerande egenskaper i bästa möjliga skick. Dunets naturliga oljor som hjälper till med den naturliga vattenavstötningen försvinner gradvis vid tvätt.

När dunplagg inte används bör de förvaras på en sval och torr plats utan direkt solljus, i en lös bomullsförvaringspåse. Komprimeras dunet under lång tid försämras nämligen de isolerande egenskaperna.


När du väl ska tvätta dunplagget är det viktigt att för-skölja utan tvättmedel först för att mätta tyget så att tvättmedlet kan tränga in och komma åt dunklustrena för ordentlig rengöring. Tvätta på låg temperatur med duntvättmedel och kör sedan en extra sköljcykel utan tvättmedel. Torktumla på låg värme tillsammans med ett par rena tennisbollar tills plagget är helt torrt – det kan ta flera timmar. Ta ut plagget en gång i timmen och separera eventuella dunklumpar genom att fluffa dunet för hand.


Ullplagg Vänta med att tvätta så länge det går. Att vädra ullplagg och låta de vila mellan användningarna gör mycket. Dessutom ger det ullfibrerna tid att återfå sin naturliga styrka och elasticitet.

När det väl ska tvättas – följ tvättinstruktionerna på etiketten, använd kallt vatten och milt flytande tvättmedel och plantorka.


Läs mer om Haglöfs Restored och hur du tar hand om dina produkter: www.haglofsrestored.com10 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page