top of page

50 ÅR AV GODA SMAKUPPLEVELSER MED ZETA

Resan började med en flaska olivolja i början av 70-talet och har banat väg för en smakresa. Zetas grundare Fernando Di Luca har fått svenskarna att älska olivolja, pasta och all god- och nyttig medelhavsmat lika mycket som italienarna själva. Idag utgörs Zeta av ett brett sortiment med något som tilltalar alla. I år firar varumärket 50 år och fortsätter att bjuda på matfest alla veckans dagar.

För 50 år sedan startade Fernando Di Luca varumärket Zeta. Hans längtan efter mamma Theresas italienska mat blev allt för stor. Istället för att fortsätta drömma om spaghetti al dente, tog han bit för bit det bästa av Italien till Sverige. Den goda olivoljan följdes av pastan, de solmogna tomaterna och italienska delikatesser som Parmigiano Reggiano och prosciutto. Historien om Zeta spänner från en ensam olivoljeflaska i hyllan i början av 70-talet till dagens breda sortiment. Det är en entreprenörsresa väl värd att fira.


Åttiofyra år gammal är Fernando fortfarande verksam i företaget, även om det i huvudsak är de tre barnen Christian, Gabriella och Paola som driver familjeföretaget vidare. Det 50-åriga jubileet och smakresan är väl värd att fira, och därför gör Zeta hela år 2021 till ett sprakande jubileumsår. Med mängder av aktiviteter och erbjudanden både i butik och på zeta.nu/jubileum. Där dukar de upp för matglädje och bjuder in till tävlingar om vem som vet mest om italiensk medelhavsmat, där fina priser är att vänta.


Zeta delar med sig av de bästa smultronställen i Italien från norr till söder och hoppas att du vill fylla på med dina.


Under jubileumsåret förvandlas många av favoriterna i Zetas sortiment till jubileumsprodukter. Med celestblå färg och guldfärgade sigill är de enkla att hitta i butik. Håll också utkik efter receptfoldern med Zetas mest älskade recept. En matinspiration väl värd att spara.


Även om mycket hänt sedan starten för 50 år sedan, är värdegrunden sig lik. När Fernando åkte hela vägen från Italien till Sverige på sin vespa var bagaget inte stort. Men inom sig bar han kärleken till det italienska köket och alla fantastiska smaker. Det om något, formar varumärket Zeta än i dag. Alltid med god mat av högsta kvalitet och smaken i fokus.


Var med och fira du också! Håll utkik efter produkterna i butik, ta del av matglädje, läs mer och tävla på

Zeta.nu/jubileum


Benvenuto tutti till Zetas 50-årsfirande 2021.
16 views

Commentaires


bottom of page