top of page

Årets smakfest med allt från choklad till champagne

Besök ett nöjesfält för smaksinnet och ta del av en stor variation av mat, öl och vin med olika inriktningar. Oavsett om du är en entusiast eller nybörjare när det kommer till mat och dryck så finns det något för alla att hämta på Sthlm Food & Wine. På Stockholmsmässan arrangeras Nordens största mat- och dryckesmässa den 11-13 november. Inspireras av lokala och internationella utställare, ta del av spännande aktiviteter på stora scenen och följ alla tävlingar som arrangeras under helgen. Nytt för i år är att Bak- och Chokladfestivalen hålls parallellt under samma tak, på samma biljett.

Joel Lindqvist, foto: Jonas Sveningsson

Bredda din smakpalett

Det är inte alltid lätt att utforska nya smakupplevelser men under en helg i november får du chansen att göra just det. Sthlm Food & Wine handlar om att upptäcka nya sätt att uppleva mat och dryck, så väl som att utforska och lära dig mer om dina nuvarande favoriter. Promenera runt bland årets många utställare och pröva på godsaker från hela världen i alla dess former. Det kommer också finnas gott om shoppingmöjligheter för dig som vill gå hem med smarriga delikatesser, kokböcker och nya köksredskap. På scenen har du möjligheten att träffa några av Sveriges största matprofiler som bjuder på mat, svarar på frågor och signerar kokböcker. Känner du för en paus så kan du även besöka området med några av Sveriges bästa food trucks och testa på fantastisk street food från olika delar av världen. Vill du koppla av en stund till innan ni går vidare så kan du utmana ditt sällskap till en runda shuffleboard.


Foto: Jimmy Hansen Production AB

Drycker för alla

Något som kännetecknar Sthlm Food & Wine är kvalitéten och kvantiteten av alla olika sorters drycker du kan upptäcka bland alla utställare och provsmakningar. Mellan Öltorget, Vintorget och Drink & Destillat så kommer du garanterat stöta på mycket spännande som fångar uppmärksamheten även hos den mest erfarne konnässören. Här finns även nya, spännande alkoholfria drycker att prova. På mässans Champagne-område hittar du vinkännaren Fredrik Schelin och över 25 olika champagnemärken. Fredrik kommer dela med sig av sin breda kunskap om allas våra favoritbubblor och hur den åtnjuts på bästa sätt. Det kommer även att öppnas unika och sällsynta flaskor vid specifika klockslag under helgen.

Foto: Jonas Sveningsson

Vin- eller pralinfantast?

Då får du inte missa vinnarna av Sveriges största vintävling, Vinordic Wine Challenge. Tävlingen utser de mest prisvärda vinerna i Sverige, i olika kategorier. Blir du intresserad av mer information om de vinnande vinerna så erbjuds det så klart provsmakningar en bit bort i Vin- & Bubbelbaren. Är praliner och andra sötsaker är något som lockar dig mer så borde du börja din smakresa vid Bak- & Chokladområdet. Upptäck hantverkschoklad, prata med utställare och handla hem nya godsaker. På scenen i samma område får du chansen att se Sveriges bästa konditorer tävla om titeln Årets Konditor. Där har du även möjlighet att köpa Årets Festivalpralin, en unik pralin som tillverkas av konditor Hanna Assarsdotter och som endast säljs under eventets tre dagar.


Besök sthlmfoodandwine.se för att köpa biljetter och läsa mer.


68 views

Comments


bottom of page